fbpx

Kaløvig Wellness
& Rehab

ECB Vandløbebånd

For dig, der vil din hest det bedste.

Hvis vandløbebåndet bruges rigtigt, er det en fantastisk måde at optimere eller genoptræne heste med skader uden belastning samtidig med, at der opbygges muskler. 

På Kaløvig Welness & Rehab, er vores personale er uddannet i at betjene vandbåndet på sikker vis, som sikre at hesten bevæger sig korrekt, alt efter hvilket konditionsniveau hesten er på.

Vandbåndets effekt på hesten

Vandet sammen med båndet hjælper hesten med at bevæge sig ligeud – vægtbelastningen bliver mindre i vand. Mængden af vand påvirker hestens måde at bevæge sig og man kan på den måde træne hestens muskelgrupper.  Træning i vand er med til at sikre, at hesten i forbindelse med genoptræning ikke bliver forstyrret af eksterne faktorer såsom rytteren eller uens underlag. Vandmodstanden kan i tilmed forbedre skridtlængden samt overlinjen. Regelmæssig træning i vand er samtidig en god måde til at forebygge skader – et område, der er vigtigt for os ryttere.

ECB Kold Spa

Effektiv måde at behandle skader på.

Behandlingsområder:

Koldt saltvandspa kan bruges til alle former for inflammation f.eks. ved akutte hævelser, gigt, hovbyld, mug, halthed, åbne sår og forfangenhed.

Vores kolde saltvandspa er 2-4 grader. Grunden til, at vandtemperaturen er så lav er, at det kan fjerne varmen og betændelsen. Koldt saltvandspa er en non-farmakologisk smertebehandling, som hæmmer enzyme degeneration af seneskader.

Koldt salvvandspa’et har en høj grad af saltkoncentration, som mange års studier har vist har en særdeles gavnlig og naturlig effekt på f.eks. sårheling. Saltkoncentration har også en anden gavnlig effekt, da det øger vandtætheden stiger trykket dermed omkring skaden, som øger effekten af behandlingen. 

Iltning af vandet (med bobler) har en masserende effekt på benene og er med til at bryde transportere varmen væk fra skaden hurtigere. 

Afhængig af vanddybden udøves der tryk på benet, hvilket hjælper med at transportere affaldsstofferne væk fra cellerne. Vanddybden kan justeres afhængig af skadens placering. 

Vores kold saltvandspa kan ligesom vandløbebåndet anvendes forebyggende eller som afslutning på f.eks. en hård stævneweekend, hvor hesten skal have de bedst mulige betingelser for restituering. 

Hvordan foregår det?

Når du har bestilt et ophold eller en drive in tid hos Kaløvig Wellness & Rehab, beder vi dig komme i god tid første gang – 45 minutter før bestilt tid. Vi vil gerne have god tid tid til at snakke med dig omkring din hest, hvilke ting, vi især skal være opmærksomme på – måske din dyrlæge har henvist dig til os. Vi beder dig medbringe hestepas/vaccination, da vi kun modtager heste med gyldig vaccination. Herefter opretter vi en journal på din hest og klargøre den i vandspiltovet.

Din hest bliver vasket, spulet ben og renset hove samt påsat afføringspose. Herefter prøver vi at trække hesten igennem vandløbebåndet et par gange, uden at der bliver lukket, så din hest kan føle sig så tryg som muligt. Herefter er vi klar til at lukke dørene, og hvis den skal på vandløbebånd, sætter vi langsomt båndet i gang, således at din hest kan finde rytmen. Når din hest har fundet balancen, lukker vi langsomt vand ind til den mængde, der er optimal. At gå på vandløbebånd er hårdt for din hest og det skal vi naturligvis tage hensyn til i forhold til hvor lang tid, de kan holde til. Hvis din hest skal i kold saltvandspa, er processen den samme – her lukkes der dog vand ind fra start. Et ophold i vores Kold saltvandspa varer omkring 15 – 20 minutter. 

Der vil også efterfølgende være mulighed for, at få hesten vasket med Shampoo, samt tørring i vores solarium (dette kan man kun hvis hesten har været på vandløbebånd), da man ikke opnår fuld effekt fra koldvand spa’et. 


Hvilke muligheder er der med vores vandløbebånd fra ECB?
 • Anvendes med og uden vand
 • Skridt og trav op til 12 km. i timen
 • Stigning fra 0 til 10 grader
 • Indbygget overvågning af hjerterytme (kommer senere)
 • Indbygget vejeceller for måling af hestens vægt
 • Mange indbyggede sikkerhedsforanstaltninger
 • Registrering af individuelle træningsprogrammer – op til 1000 heste
 • Markedets bedste filtreringssystem
 • Mulighed for at sende data via Iphone (kommer senere)
Hvilke muligheder er der med vores kolde saltvandspa fra ECB?
 • 1-4 grader
 • Varierende iltning af vandet
 • Mulighed for lokal behandling af højere siddende skader
 • Ved behandling af din hest hos os, er du i sikret sparring via. vores dyrelæge og i særlige tilfælde står den australske Professor Evan Hunt, der betragtes som pioner inden for behandling med kold saltvandspa til rådighed.

For øvrige oplysninger

For at du kan være tryg ved benyttelsen af vores maskiner med vand, udtages der dagligt prøver af vandet, så vi er sikre på, at den mineralske sammensætning er korrekt og at den korrekte temperatur bliver overholdt (2-4) grader. Dette er særligt vigtigt, da det mindsker risikoen for overførelse af mikrobiologisk inflammation.  

Hverken du eller din hest er omfattet af virksomhedens forsikring, og du opfordres til selv at tegne relevante ansvars- livs- og/eller sygeforsikringer. 

Alle behandlinger vil ske på din risiko og dit ansvar. Virksomheden og dennes medarbejdere, den tilknyttede dyrlæge mv. kan ikke gøres ansvarlig for evt. skader mv., der sker under opholdet og/eller i forbindelse med ydelserne. Selvom vi kun bruger naturprodukter, der er nøje afstemt til hestenes hud og pels, kan der i nogle tilfælde opstå hudirritation mv. på hestene, når de begynder med træning i vand – det kan vi ikke gøres ansvarlig for. 

Evt. tilkald af dyrlæge ved tilskadekomst mv. vil ske på din regning – som udgangspunkt i samråd med dig, men ved akutte tilfælde er virksomheden berettiget til direkte tilkald af dyrlæge. Der kan være behov for anvendelse af beroligende midler (dyrlæge) ved opstart af behandlinger – det vil ligeledes være på din regning. Hvis en hest er usædvanlig urolig, stejler eller på anden måde viser en adfærd, der efter vores mening kan medføre skade på sig selv, os, der håndterer hesten eller vores maskiner forbeholder vi os retten til at aflyse behandlingen. 


Fra ide til virkelighed

Tilbage i 2018 tog vi beslutningen om at omlægge vores ridecenter til et sted med faciliteter i topklasse. Udover at fortsætte med at tilbyde opstaldning havde vi som mål at udvide aktiviteterne med et genoptrænings- og wellnesscenter. Vi har gennem årene set, hvordan mange hesteejere måtte give afkald eller udsætte deres træning pga. forskellige sygdomme i bevægelsesapparatet. Selv en ellers uskyldig hovbyld kan have konsekvenser. Vi kender alle til genoptræningsprogrammer med intervaltræning, men det kan være svært at tilbyde hesten ensartede og helt optimale betingelser. Her ville vi gerne være med til at gøre en forskel. 

Vores genoptrænings-/wellnesscenter (Kaløvig Wellness & rehab) er nu blivet en realitet. LAG Djursland (Lokale Aktionsgrupper Djursland, der kan yde økonomisk støtte med EU-midler til udvalgte projekter) har været med til at gøre det muligt for os at vælge nogle af verdens bedste træningsmaskiner fra det engelske firma ECB Equine. Vi er fantastisk glade og stolte over, at netop vores projekt blev udvalgt. Vi har etableret samarbejde med Vestdjurs Dyrlæger omkring tilrettelæggelse af individuel genoptræning mv.